С. Николов: Ислямизацията на ромските общности у нас е сериозна заплаха

Атентатът в Париж може да бъде начало на една мащабна война, прогнозира експертът
"Атентатът в Париж може да бъде начало на една широка мащабна война", заяви директорът на Центъра за стратегически изследвания в сигурността и международните отношения Симеон Николов:

"Решаващо ще бъде да се докаже кой стои зад атентаторите и едва тогава бихме могли да правим изводи за следващите им стъпки. Въпреки заявеното от терористите, че принадлежат към групировка на "Ал Кайда" от Йемен, както и изявления, които бяха направени от представители на двете организации, главният прокурор на САЩ, както и председателят на Съвета на началник щабовете на американските въоръжени сили твърдят, че няма надеждна информация, че "Ал Кайда" или "Ислямска държава" стоят зад терористичната атака. Ако се докаже, че "Ислямска държава" стои зад тях, това би било първата реализация на досегашните заплахи на групировката срещу Европа", коментира експертът.

"Групировката в Йемен бе една от първите, които се присъединиха към "Ал Кайда". Още тогава ние предупредихме, че евентуално обединяване на ресурсите на "Ислямска държава" с технологичните и международните възможности на "Ал Кайда" по цял свят би било най-страшната перспектива за Европа. Ако преговорите са завършили с конкретни планове, то атентатът в Париж може наистина да се окаже обявяване на началото на една мащабна война и една поредица от атентати".

Според Николов, това е първият по рода си атентат с нов характер.

"Сериозна заплаха за България представлява ислямизацията на ромските общности у нас: В момента над 50% от тях са ислямизирани или турцизирани. В тази посока ще продължава да се работи", коментира Николов.

Източник: http://www.faktor.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ja
    Jack Bauer
    1 0
    16:32, 12 яну 2015
    Заплаха е естествено. дпс се заиграва с циганите, но когато стане белята всички патят.
  • 2
    Уу
    ууууу
    4 0
    20:29, 12 яну 2015
    Какво се заиграва ДПС.Те самите са терористи.Тези които заложиха бомбите на гара Буново и на плажа във Варна бяха приятели на Доган и Местан.Дори им направиха паметник.Защо никой журналист не говори за това.
  • 3
    An
    anonimen
    3 0
    22:03, 12 яну 2015
    депесето са ц***** те направиха така 4е турците да станат ц***** ациганите турци товае политика на депесето това измет
  • 4
    Сб
    СБОГОМ МАРИЯ
    2 0
    07:47, 13 яну 2015
    Немците за целта са измислили едно хуанно обезпаразитяващо средство,което се казва огнепръскачка.

Още новини

Последни новини