Частните ветеринари готови за борба със „синия език”

Частнопрактикуващите ветеринарни лекари ще участват в организацията и провеждането на ваксинацията срещу болестта „син език" 2015 г. при заплащане съгласно Тарифа 2015 г. Това става ясно от документи на Българския ветеринарен съюз.

В писмо до Българската агенция по безопасност на храните ветеринарните лекари посочват: „... относно участието на регистрираните ветеринарни лекари в предстоящата ваксинация на преживните животни срещу болестта „син език", Българският ветеринарен съюз Ви уведомява, че всички негови членове с отговорност ще участват в организацията и провеждането на всички мероприятия за ликвидирането на заболяването, съгласно изискванията на European Commission Directorate - General Health & Consumers и указанията на Българската агенция по безопасност на храните".
За обезпечаване изпълнението на ваксинацията в определените срокове е необходимо да се заплати трудът на регистрираните ветеринарни лекари по цени съгласно Тарифата за 2015 г., съобщава Фермер.бг.
Общо 1067 са регистрираните частни ветеринарни лекари в страната, които са изразили готовност да се включат в кампанията по ваксинация на едрите и дребните преживни животни срещу болестта „син език" през 2015 година. НЖ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини