Община Момчилград изгражда мини паркове в четири села

Общинските съветници в Момчилград единодушно дадоха съгласието си Общината да кандидатства за финансиране с два проекта по програма „Красива България". Единият проект предвижда изграждането на мини паркове и детски площадки в селата Груево, Равен, Нановица и Соколино.
Припомняме, че през тази година община Момчилград планира изграждането на детски площадки в още десет населени места. „По този начин ще осигурим на децата възможност да играят на открито, за да не им се налага да влизат в детските градини през свободното им време", заяви кметът на община Момчилград Акиф Акиф. Той обобщи, че през изминалата 2014 година са построени 11 детски площадки чрез различни проекти, включително и по ПУДООС „За чиста околна среда".
Другият проект по „Красива България" е за саниране на сградата на общинска администрация и доизграждане на подпокривно пространство към нея. За лица с увреждания, които ползват услугите на общината, се предвижда изграждане на асансьорна уредба.
Намерението на екипа на кмета Акиф Акиф получи подкрепа от Общинския съвет. По програма "Красива България" могат да бъдат отпуснати най-много 100 000 лева, а останалата сума ще бъде осигурена от местния бюджет. Администрацията вече внесе проектната документация в Министерството на труда и социалната политика, а крайният срок за кандидатстване е 17 януари 2015 г.
Основните цели на Проект "Красива България" са намаляване на безработицата, обновяване и подобряване на обществената среда в населените места и социална инфраструктура в Република България, подпомагане на малкия и средния бизнес, създаване на условия за устойчива заетост на работната сила в общините.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини