Смесени екипи от полицаи и общински служители извършват масирани проверки в петте отворени парка в Кърджали

Изображение 1 от 3

    Четири смесени екипа от полицейски и общински служители започнаха от днес проверки в петте отворени парка в Кърджали за спазване на противоепидемичните мерки. Контролът обхваща Градската градина, парковете „Простор, „Горубсо“, в районите на Пентагона и пасарелката. Екипите следят за носенето на предпазни маски, спазването на дистанция, времевия режи за посещения, забраната за използване на пейки  и беседки, надетските и спортни съоръжения. От 9,30 часа до 18,30 часа е интервалът за разходки на семейства с деца под 12 години, но не повече от двама възрастни и бременни жени.За собственици на кучета /но не повече от един/ е времето до 9,30 часа и след 18,30 часа. От 21 часа до 6 часа посещението на парковете е забранено.

    Гражданите трябва да спазват обозначените входове и изходи на местата за разходка и очертаните маршрути, където има маркирани такива. От вчера възпитаници на Обединения детски комплекс в Кърджали означават посоките за движение с цветни спрейове.

    Припомняме на всички жители на областния град, които имат право да се възползват от облекчените мерки в условията на извънредно положение, че нарушенията са скрепени със санкция. На нарушителите се съставят актове по чл.209а, ал.1 от Закона за здравето и глобата е в размер от 300 лв. до 1000 лв., а при повторно нарушение – от 1000 лв. до 2000 лв.

    Това съобщиха от   Регионален пресцентър на МВР-Кърджали. 

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Още новини

    Последни новини