Двама загинаха сред преспите във Враца. Преглед на печата

"24 Часа": Двама загинаха сред преспите във Враца

Ад преживя Врачанско в нощта срещу вторник заради непрекъснатия снеговалеж и ураганния вятър от над 100 км в час.

Стотици коли и камиони останаха часове наред затрупани в преспите по пътя от Враца за Оряхово и околните междуселски пътища. Пътнопочистващата фирма и гражданската защита поискаха помощ от наскоро възстановения механизиран батальон във Враца, който изкара цялата си техника за спасяването на закъсалите хора.

 "Монитор": Спасиха седемте българи от ферибота „Норман Атлантик"

Екипите на италианската брегова гвардия са в основата на спасителната операция на пламналия ферибот „Норман Атлантик" Всичките седем българи, които са били на ферибота „Норман Атлантик", са спасени. Това потвърдиха официално от Министерството на външните работи. Това са Марио Мусавитски, Галин Хайтов, Красимир Естов, Радка Тодорова, Стаменка Аргирова, Вергил Доспатлиев и Асен Асенов. Българските граждани Виолета Папарева и Димитър Дечев, чиито близки сигнализираха вчера, че са били на ферибота, не са се качили на борда и двамата в момента се намират в Гърция, съобщиха още от Министерството на външните работи. Един от спасените ни сънародници - Галин Хайтов, е настанен в болница в Бриндизи, където ще бъде опериран заради счупване на ръката„Сега се чувствам прекрасно, въпреки че всичко ме боли и имам счупена ръка, натъртени места, но нищо не знам още. Сега се чувствам в рая, защото дойдох от ада", така сънародникът ни описа как се чувства след инцидента пред Дарик радио. Той благодари на Господ, че е останал жив.

"Сега": От 1 март армията ще подпомага с логистика и техника охраната на границата

От 1 март идната година Министерството на отбраната ще подпомага с логистика и техника охраната на границата, съобщи пресцентъра на МВР.
Решението бе взето днес на съвещание в Министерския съвет От 1 март идната година Министерството на отбраната ще подпомага с логистика и техника охраната на българо-турската граница, като поеме и транспортирането на патрулите по зелената граница със специални машини. Това беше решено днес на оперативно съвещание, инициирано от министър-председателя Бойко Борисов по повод необходимостта от координирани мерки за охраната на границата. На него присъстваха вицепремиерът Меглена Кунева, министърът на вътрешните работи Веселин Вучков, министърът на отбраната Николай Ненчев, министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

"Труд": Строителите и търговците са най-големи песимисти

Бизнес климатът се влошава с 1,1 пункта през декември спрямо ноември, съобщи Националният статистически институт (НСИ).

Най-големите песимисти сред бизнесмените, анкетирани от НСИ, са строителните предприемачи. Оценките им за бизнес климата в отрасъла през декември са се влошили с 8,2 пункта спрямо ноември.

Пречка №1 пред строителните фирми продължава да е несигурната икономическа среда. Това е основното препятствие за около 80% от компаниите в бранша. Според мениджърите негативно влияние оказват също конкуренцията и финансовите проблеми в сектора.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини