Параноя тресе изселниците, взаимно се топят, че са агенти на Държавна сигурност

Тежка параноя тресе изселниците и самообявилите се дисиденти от т.нар. Възродителен процес. Десетки хиляди се представят за малтритирани и измъчвани от режима на Тодор Живков. Те се надпреварват да спечелят благоволението на властите в Анкара. Един от начините е да топят истинските дисиденти, че са агенти на Държавна сигуурност. Ситуацията напомня на тази след комунистическия преврат в България, когато се появиха сто хиляди активни борци против фашизма и капитализма.

В момента има истинска истерия срещу ръководството на ДПС. Тя изригна за пореден път след като обвинения в агентурно минало се отправиха към зам.-председателя на партията Рушен Риза. Новината дойде от изселнически среди в Турция. Представители на неправителствени организации твърдят, че зад дискредитирането на Риза стои бившият му съпартиец Касим Дал.

Параноята не пожали и доскорошния лидер на изселническата организация на лагеристите от Белене BAHAD Ешреф Кахраман. Той също бе посочен за агент на ДС, въпреки че е загубил здравето си на острова. Кахраман бе изключително активен пред ЕК и ПАСЕ в отстояването на правата на турците в България и това му спечели много завистници в Турция.

Соченият за агент на МИТ в България Сезгин Мюмюн в южната ни съседка е представян пред властите за човек на българските служби. Завистниците не могат да му простят, че той прокара чрез ДСБ в Народното събрание декларация, осъждаща Възродителния процес.

Самият автор на декларацията, който е етнически българин, не бе пожален от представящия се за дисидент Осман Бюлбюл.

Истерията набра скорост тези дни и въвлече в орбита високопоставен депутат от Меджлиса, който в частен разговор обяви български интелектуалци осъдили на форум в Истанбул Възродителния процес за агенти на българското разузнаване.

Това принуди сегашния председател на BAHAD Шукри Сюлейман публично да обяви, че неправителствени организации и представящи се за дисиденти нехаят за правата на турците в България, не ги защитават пред българските и европейски институции, но в същото време се подмазват на властите.

Георги Кулов

Осман Бюлбюл
Ешреф Кахраман
Рушен Риза
Сезгин Мюмюн
Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Аг
    АГО ДЖЕМАЛ
    9 -1
    09:19, 28 дек 2014
    Че то цялото ръководство на дуписе е от агенти на дс, те в турция отишли да ги търсят. Явно и там ги има.
  • 2
    На
    наблюдател
    3 0
    07:44, 29 дек 2014
    Къде са агент сава агент меестан Павел какво повече говорим защо тези изселнически органицзации контактуват с тях значи са колеги
  • 3
    Pu
    pui
    1 -1
    20:46, 30 дек 2014
    Yaziklar olsun size 25 yil hayatimizi ve gelecegimizi bogultunuz......her gec siz zeza alacaksinis ajanlar...pislikler
  • 4
    Ба
    бай шиле
    0 0
    10:53, 3 яну 2015
    Топят се ,това им е в кръвта.предатели,където идат се осират
Последни новини