Листите на партиите и коалициите в Девети кърджалийски многомандатен район чисти от доносници

Листите на партиите и коалициите в Девети кърджалийски многомандатен район са чисти от доносници.Сред тях няма нито един,за който да е открито досие.

Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия извърши проверка на лица по чл. 26, ал. 1, т. 1 от Закона за достъп и разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия – лица, регистрирани от РИК за кандидати за народни представители в 45-то Народно събрание – общо 5 962 лица. Проверени са 2 620 лица. 3342 лица не подлежат на проверка по силата на чл. 26, ал. 4 от Закона.

След като проучи и обсъди наличните материали Комисията за разкриване на документите и за обявяване на принадлежност на български граждани към Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия обяви имената на доносниците на сайта си,като ги направи публично достояние.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини