Искат дело срещу убиеца на малката Тюркян от Каялоба

Тюркян чешма

Организация с названието „В памет на Тюркян”събира  подписи и настоява пред Главна прокуратура да се издири убиецът на седеммесечната Тюркян,загинала на 26 декември  1984 г. Настоява се още да бъдат издирени и убийците на Муса Якуб от Китна и на Айше Хасан. Неправителственото сдружение апелира пред главнияпрокурор Сотир Цацаров  да започне дело в Момчилградския районен съд и имената на милиционери и войници стреляли преди 30 години срещу мирно протестиращи хора при Могиляне да бъдат оповестени публично.

В писмото още се настоява за удължаване на срока за дело ІІ-048/1999 г.срещу виновниците за т.нарВъзродителен процес и за премахване на давността за подбудителите на насилствената асимилация.

Главният прокурор Цацаров реагира светкавично. Срокът за делото срещу виновните за т.нар.Възродителен процес е удължен с 4 месеца.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Га
    ГАРА БУНОВО
    11 -4
    09:22, 27 дек 2014
    Ние от организацията "В ПАМЕТ НА ЖЕРТВИТЕ ОТ ГАРА БУНОВО", призоваваме да се издирят (това няма да е трудно те са в ДПС), организаторите на атентатите на гара Буново, на гарата в Пловдив, в хотела в град Сливен, и другите ЗВЕРСТВА на турските терористи в България. Същите да се съдят за тероризъм. Най-сетне ДПС сама свали маската си и призна, че жертвите на Възродителният проце от турска страна в Кърджалииско са три. Като, ако се проверят обстоино да не се окажат и по малко.
  • 2
    Кр
    Криво седи, право съди
    8 -4
    10:33, 27 дек 2014
    А га бяхте на власт, защо не искахте дело, а се целувахте по площадите!
  • 3
    Фи
    филко
    5 -4
    13:01, 27 дек 2014
    Присърбяло ги е между краката,наглеци
  • 4
    Фи
    филко
    1 -2
    19:13, 27 дек 2014
    Хасан,кретеноид ходи да се гръмнеш въшко

Още новини

Последни новини