Децата от неделното училище с рождественско послание

Децата от неделното училище към манастирски храм „Свети Йоан Предтеча“ отново ще изпратят послание за Рождество Христово към връстниците си по света. Повече от месец те се готвят за този момент. Вече са научили за раждането и живота на Спасителя, за красотата на света и християнските добродетели, разказа свещеноиконом отец Николай Величков, който ги учи на библейските истини.
Пловдивският митрополит Николай освети и благослови новоизграденото към храма неделно училище на 1 ноември. В него се обучават близо 70 деца. Неделните занимания отварят очите на най-малките за доброто, научават ги на вяра, надежда и любов, показват им пътя на духовното израстване и смисъла на живота – да бъде полезен за околните, обясни отецът.

Наскоро храма получи като дарение от професор онколог копие на иконата Всецарица, чийто оригинал се намира в манастира Ватопед, Света Гора.
80 посребрени малки икони с образа на Господ Иисус Христос бяха осветени наскоро от свещеноиконом Николай Величков. Те ще бъдат раздадени на празника Рождество Христово на децата от Неделното училище при манастира.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини