Коледният дух завладя кирило-методиевци

Дни преди очакваната Коледна ваканция с празнично настроение и много усмивки, учениците от най-голямото основно училище в област Кърджали „Св. Св. Кирил и Методий” организираха коледно тържество пред Дома на културата, с което се включиха в инициативите на община Кърджали и на кметa инж. Хасан Азис за отбелязване на този светъл празник.
Група коледари пяха песни и отправиха благопожелания за здрава, плодородна и щастлива година. Домакинът, в лицето на директорката на училището г-жа Лиляна Янкова, закичи пръчките им с гевреци и сушеници и ги дари с паричка за берекет, ябълки, орехи и ошав. Г-жа Янкова отправи пожелание „всички хора в нашата прекрасна България да успеят да съхранят добротата в сърцата си”. Тя поздрави всички ученици с коледните и новогодишните празници, като им благодари за ентусиазма с който участваха в тържеството.
Музикална формация към училището изпълни весели коледни песни. В програмата взеха участие и най-малките, първокласниците, които изиграха няколко танца и пяха с много неподправеност и въодушевление. Настроението се пренесе и в импровизираното хоро, на което се хванаха както учители, така и ученици.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини