Вътрешният министър: Има високопоставени виновници за трагедията в Лясковец

Обективна и разкриваща много подробности по тежкия случай със смъртта на командоса Емил Шарков в Лясковец, водещи към извода, че вероятно има и други виновници. Така определи пред Би Ти Ви министърът на вътрешните работи Веселин Вучков проверката по случая, назначена от министър Йордан Бакалов и приключила при встъпването му в длъжност в МВР (7 ноември 2014 г.).

Той отказа да посочи конкретни имена на "виновните", но поясни, че първоначалната проверка е наложила дисциплинарни наказания най-вече на двама оперативни работници от Велико Търново, а сегашната проверка, предизвикана от майката на загиналия служител, сочи ,че става дума за отговорни служители във вътрешното министерство.

По думите му на основа на справката на инспектората следват индивидуални дисциплинарни производства, в рамките на които конкретен дисциплинарноразследващ орган ще трябва да установи конкретната вина на всеки един от замесените.

Дисциплинарната проверка ще приключи на 3 януари 2015 г. "Има предложения в рамките на дисциплинарните производства да се установи вина и на един голям брой други държавни служители в МВР, включително и най-тежки дисциплинарни наказания", посочи още министър Вучков.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Не
    недоубит седесар
    1 -1
    17:55, 14 дек 2014
    Ами кажи като знаеш иначе излиза че изказването си е чиста проба КЬОРФИШЕК То си е и това
  • 2
    Др
    другар
    1 0
    15:28, 31 дек 2014
    Другарки и другари, призовавам Ви, от 2015г. на татък по малко приказки и обещания, повече АРБАЙТЕН и всички лидери на партии в затвора.
Последни новини