Тренчев: Трябват други форми на протест, за да се променят нещата в България

"Традиционните форми на протест вече не могат да променят нещата в България – да излезнем на улицата, да повикаме два часа и нищо...Трябват други форми на протест, за да се променят нещата." С този аргумент лидерът на КТ "Подкрепа" Констатин Тренчев обясни в ефира на Нова телевизия защо синдкатът отказа да се присъедини към митинга на КНСБ в четвъртък (11 декември 2014 г.) срещу вдигането на пенсионната възраст догодина.

Тренчев представи пояснения във връзка с острото си изказване пред БНР, че в България, за да се случи нещо добро, трябва бунт и революционни действия. "Казвам, че с традиционните форми като митинги и шествия вече не се променят нещата, трябва ни нещо съвсем друго. Всички са обезверени, хората искат да грабнат калашник и това е агресията на отчаянието. Нещата са страховити у нас, това трябва да се види от всички и да се направи нещо", разясни синдикалистът.

Според него, в момента липсва духовна кауза, която трябва да сплотява хората и да им задава духовна посока.

По думите му, ако премиерът Бойко Борисов иска да проведе сериозни промени, той трябва да има ясна програма, да градира по спешност сферите, в които да реформира, а другите сектори да почакат. Като приоритетни Тренчев посочи промените в здравеопазването, образованието и енергетиката.

"За да спести едни пари, Симеон Дянков пренебрегна споразумението между правителството на Бойко Борисов, синдикатите и работодателите и увеличи с 4 месеца годишно пенсионната възраст, това бе престъпление", коментира още Тренчев по повод договорките от 2010 г. между синдикатите и предишното правителство на ГЕРБ Според Тренчев, в момента се налагат нови преговори между страните и преподписване на споразумението.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Слушах го Тренчев, той и други работи каза за палене и т.н! Доктора май пак му се е приискало да види стените на затвора отвътре, но той поне знае за какво става въпрос. Само че сега няма Радио Св. европа и Румяна Узунова, а има Брюксел!

Още новини

Последни новини