Областният управител Илия Илиев участва в заседание на Регионалния съвет за развитие в Смолян

Областният управител Илия Илиев участва в работата на днешното съвместно заседание на Регионалния съвет за развитие и Регионалния координационен комитет на Южен централен район, което се провежда в Смолян. На заседанието присъстват заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Иван Аспарухов, заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Валери Борисов, представители на министерства, областни управители от Южен централен район, кметове и представители на общините от района, представители на различни браншови организации и заинтересовани лица.
Участниците в заседанието дискутират съществуващата към момента забрана областните администрации да кандидатстват по европейски проекти. Дебатът е включен като втора точка в дневния ред. Членовете на РСР ще дадат препоръка към Министерски съвет за отпускане на средства в следващите бюджети, които да послужат за мостово финансиране.
На форума ще бъдат представена и обсъдена последващата оценка на Регионалния план за развитие на Южен централен район за периода 2007-2013 г. Ще бъдат актуализирани и членовете на Регионалния координационен комитет на Южен централен район в Комитетите за наблюдение на Националната стратегическа референтна рамка и оперативните програми, съфинансирани от фондовете на Европейския съюз 2007-2013 г. Очаква се да бъдат избрани и представители на Регионалния координационен комитет на Южен централен район в Комитетите за наблюдение на Споразумението за партньорство на Република България и на програмите, съфинансирани от фондовете на ЕС 2014-2020 г.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини