Приказната магия на щурчето Златноелечко тръгва по света

Електронна книга с 12 илюстровани приказки вече е достъпна за малки и големи в интернет пространството. Тя е плод на съвместната работа на Регионална библиотека “Никола Йонков Вапцаров” – Кърджали и СОУ “Владимир Димитров – Майстора” . Проектът “Новите приключения на Златноелечко” е финансиран по програма “Публики” на Национален фонд “Култура”.
Проектът стартира на 16 октомври 2014г. и в продължение на два месеца повече от 70 деца от училището по приложни и изящни изкуства рисуваха вдъхновени от героите създадени от талантливата кърджалийска детска писателтелка Маргарита Павлова. 
На 12 декември 2014г. от 10.30 часа ученици от СОУ”Йордан Йовков” ще се срещнат с Маргарита Павлова и „Новите приключения на Златноелечко” в Детски отдел на Регионална библиотека.
А на 16 декември 2014г. от 15 часа в Актовата зала писателката ще гостува на СОУ”Петко Рачов Славейков”.
Проектът “Новите приключения на Златноелечко” се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура”. Продължителността му е 3 /три/ месеца с начало 15 октомври 2014г. до 15 януари 2015г.
Маргарита Павлова е родена на 2 декември 1969 година в град Кърджали и много обича децата. Тя има издадени няколко детски книги това са: “Сезоните”, издадена от СОУ “Петко Рачов Славейков” – Кърджали, съдържаща стихотворения и гатанки; “Приказки и гатанки” – издадена с брайлова азбука за незрящи от Национално читалище на слепите “Луи Брайл” – София. Нейни приказки са издадени и на руски език от Тулската областна специализирана библиотека за слепи в Русия. Книгата е със заглавие “Сказки”, като форматите й са: с шрифт на брайл за незрящи, като говореща книга http://www.tosbs.ru/litgosti/738-lit6 , като текстилен вариант http://www.tosbs.ru/new-bibl/837-2013-02-01-11-03-27 и книга с укрупнен шрифт.
Маргарита е автор на говорещата книга “Приключенията на Златноелечко” http://www.zlatnoelechko.com/, както и на “Приключенията на Златноелечко II”, която е на хартиен носител. През 1999 година има издадена стихосбирка с любовна лирика “Луна за утре”. През месец ноември тази година излезе от печат следващата й книга със заглавие „Горски приказки за малки и големи” на италиански език.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини