Красен Кралев: Кърджали е отличник с покрития плувен басейн

Спортният министър анализира направеното досега с отпуснатите от държата пари за спортни обекти.

Спортният министър Красен Кралев анализира как се усвояват парите, отпуснати от Министерството на младежта и спорта (ММС) по прочутото ПМС 19 на кабинета „Орешарски” за програмата „Растеж и устойчиво развитие на регионите“.
„Държавата ни е направила труда да отпусне 20 млн. лева за строеж на спортни обекти. Но едните работят, а другите крадат- каза министърът.

 „Някои са се справили блестящо, но други, да кажем, будят недоумение“. По думите на министъра има отличници, и то с национално значение – стадионите във Враца и Велико Търново, покритият басейн в Кърджали. Други са изпълнявали коректно задълженията, но не им стига времето. Те могат да разчитат на пълно съдействие и ще получат финансиране до размера на изпълнената и отчетна работа.”
Проектите на спортни бази са 102 в 44 общини. Срокът е до края на годината, а сега в министерството има документ за свършена работа за 10 млн. лева, които ще бъдат разплатени, сочи спешната проверка, назначена от министър Красен Кралев. Вече са спрени 4 проекта за 1 млн. лева, а много бързо трябва да стане ясно какво се случва с останалите за 9 млн. „Не можем да сложим подпис за изплащане, без да сме проверили- каза още Кралев.- А и не трябва да ощетим нито една община, която си върши добросъвестно работата“, добави още той.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ан
    Аника
    0 0
    10:55, 12 дек 2014
    Кърджали наистина е шампион!
Последни новини