Дупничани обърнаха Арда от 0:2 в Кърджали

Шампионите на България записаха шестата си поредна победа в Суперлигата след зрелищен обрат в зала Арпезос

Шампионите на България от Марек Юнион-Ивкони (Дупница) показаха, че никога не се предават. Дори когато губят с 0:2 (24:26, 20:25) и 16:20 при гостуването си в негостоприемната зала Арпезос на местния Арда (Кърджали). Волейболистите на Найден Найденов не само, че изравниха след 25:22 и 25:19, а взеха тайбрека след 15:10 и записаха шестата си поредна победа в Суперлигата в последния двубой от осми кръг на първенството.

Домакините от Кърджали започнаха мощно от самото начало на мача, като поведоха с четири безтоветни точки. До тази преднина стигнаха най-вече заради солидната си блокада. Авансът си запазиха почти до края на гейма, но играчите на Марек успяха да стопят изоставането и да изравнят при 24:24. В крайна сметка обаче отново блокадата се оказа решителна и Арда поведе с 1:0 след 26:24.

Втората част започна по по-оспорван начин, но волейболистите на Арда затрудниха посрещането на Марек и успяха да направят сериозна разлика от 15:10. От слабостите в посрещане куцаше и атаката на гостите и това допълнително помогна на Арда, за да поведе с 2:0 след 25:20.

В третия гейм на игрището за Марек остана резервният разпределител Владимир Лобутов, който бе заменил Гьорги Гьоргиев в средата на втората част. И когато по всичко изглеждаше, че Арда ще запише победа с 3:0 след аванс от 20:16, много силно се представи друг включил се като резерва за Марек играч: 18-годишният Михаил Цветанов. Именно той бе в основата на обрата и намаляването на 1:2 след 25:22.

Окрилени от третия гейм, играчите на Марек успяха да покажат по-голяма издръжливост в четвъртия гейм, да го спечелят след 25:19 и да вкарат мача в тайбрек.

В решителната част като че ли силите на домакините попривършиха, а дупничани достигнаха до успеха след 15:10.

Интересното е, че от началото на сезона волейболистите на Марек изиграха пет петгеймови мача в първенството и всички бяха спечелени, така както стана и в двубоя от Шампионската лига срещу испанския КАИ (Теруел). Тогава отново мачът бе в пет гейма и отново Марек имаше поводи за усмивки след това.

С двете точки от победата в Кърджали Марек събра 16 точки и заема четвърто място във временното класиране, на пет от лидера Добруджа 07 (Добрич). Арда остава на шеста позиция с 11.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини