Грейна коледната елха на Кърджали, светлините запалиха Дядо Коледа и кметът

Грейна коледната елха на Кърджали

Тази вечер в 18 часа грейна коледната елха на Кърджали. Светлините запалиха Дядо Коледа и кметът Хасан Азис. Елхата е висока 24 метра , 56 сантиметра и 4 милиметра по изчисления на градоначалника и стареца от Лапландия. Тя е най-високото коледно дърво в Южна България.

Кметът Хасан Азис съобщи на събралите се кърджалийчета, че елхата е висока толкова, колкото са големи мечтите им. Дядо Коледа и събралите се малчугани я нарекоха дърво на мечтите. През годината на нея деца от цялата страна ще закачат своите послания до стареца от Лапландия.

Стана ясно,че Дядо Коледа е предпочел Кърджали за първа спирка в обиколката си из България. Той бил впечатлен от писмата на местните деца. Всички ще получите за Коледа и Нова година това, което сте си пожелали, увери кърджалийчатата Дядо Коледа.

За първи път той пристига в града ни не с шейна , а с лодка.Елените пък се плъзгали на водни ски. Лодката дошла и спряла на кея на Водното огледало. Дядо Коледа пък завързал за почивка елените във новия парк „Арпезос Север“.

Дядо Коледа каза на децата вълшебните думи, с които ще настъпи святата нощ: Надежда ,мир и светлина!

Деца от Обединен детски комплекс и детска градина „Вяра,надежда и любов“ поздравиха с песни и танци старецът от Лапландия.

Георги Кулов

Дядо Коледа дойде първо в Кърджали

Дядо Коледа и Снежанка
Кметът поздрави децата на Кърджали
Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ka
    Kardjalinews
    0 0
    02:31, 9 дек 2014
    de da beshe hubava i okrasata :)
  • 2
    Сн
    Снегорин
    0 0
    02:49, 9 дек 2014
    Важното е че Дядо Коледа е перфектен - Браво Борка само така и внимавай да не си изгубиш звънчето.
Последни новини