Коледната елха в Кърджали грейва в понеделник

Пред Дома на културата добрият старец ще отправи своите пожелания и ще раздава лакомства.

От 8 декември, понеделник, ще започне коледната приказка под елхата за кърджалийци. Общината съвместно с Обединения детски комплекс, детски градини и училища организират за гражданите и гостите на града празнични дни под надслов„Коледна приказка под елхата”, съобщи заместник-кметът Елисавета Кехайова.
В понеделник от 16.30 часа пред Дома на културата ще грейнат светлините на Коледната елха, а Дядо Коледа ще отправи своите пожелания и ще раздаде лакомства.
На 9 декември коледно шоу ще вихрят децата от детски градини и техните родителите, а от 10 до 17 декември коледната сцена под елхата ще е открита за учениците от Кърджали. Първи ще бъдат възпитаниците от СОУ „П. Р. Славейков”,последвани в следващите дни от техните връстници от СОУ „Йордан Йовков” и СОУ „Владимир Димитров – Майстора”, СОУ „Отец Паисий”, Основните училища „П. К. Яворов”, „Васил Левски” и „Св. св. Кирил и Методий”.
Община Кърджали кани всички деца и възрастни на среща с Дядо Коледа, където ще имат възможност да изпратят своето писмо или послание към добрия старец, да се снимат заедно и да се поздравят.
От 9 до 12 декември ще се проведе и Коледен базар във фоайето на Дома на културата с участието на учебните заведения, където ще бъдат представени ръчно изработени коледни сувенири.
На 9 декември от 18 часа за поредна година ще бъде връчена Националната награда за детска литература на името на Петя Караколева в Дома на културата.
На 22 декември връчват наградите „Спортист на годината“. На същия ден във фоайето в Дома на културата ще бъде изложена експозицията, посветена на 95-години от организираното спортно движение в община Кърджали.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини