”Васил Левски” отбеляза международния ден на доброволеца

В ОУ”Васил Левски”-Кърджали бе отбелязан международния ден на доброволеца.Училището е единствено в града,където е създаден Център за работа с доброволци .
Центърът е част от мрежата но Националния алианс за работа с доброволци и съществува от месец септември 2014г.Доброволците от центъра преминаха обучение , в следствие на което предложиха множество инициативи,чрез които доказаха,че съществуването,подкрепата и развитието на доброволчеството трябва да се случва всеки ден.

1инициатива-Освежаване оградата на учелището
2инициатива-Музикална разходка в детската градина
3инициатива-„Раница подари-усмивка получи”-бяха събрани раници и бяха дарени на новите ученици в училището от ЦНСТ”Усмивка”

Предстоят още две инициативи-Да почистим района около училището и Създаване на кът на доброволуеца.
Всичко това и предизвикателствата,пред които се изправиха доброволците ги направи още по- сплотени и доказаха,че доброто е „заразно”.
Затова днес подобаващо ,с много забавни игри и награди отбелязаха този ден.

Празникът беше незабравим. Всички доброволци получиха грамоти и награди. Беше обявен и рицар на добрата воля - доброволецът с най-голям принос в доброволчеството - Пейчо Милушев Милушев. Доброволците се забавляваха с песни и танци, като се излъчи най-добър танцьор и най-бързо ядене на торта без ръце.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини