НФСБ се обяви за оттегляне на подкрепата за правителството

Националният фронт за спасение на България (НФСБ) се обяви за оттегляне на подкрепата на парламентарната група на ПФ от правителството, предаде БНР.
Окончателното решение на "Патриотичния фронт" обаче ще бъде взето едва след консултации с коалиционните партньори, каза Симеонов след консултативния съвет на коалицията от 12 партии късно снощи.

Имаше крайни позиции и в едната, и в другата посока. В крайна сметка се взе решение, което е ясно и категорично, само че нямам право да го оповестя, каза тази сутрин по bTV Симеонов, цитиран от "Фокус".

"Тепърва предстои обсъждането във ВМРО, с оглед на това дали ще има някаква промяна в конфигурирането на тези постове, защото е възможно да има. Все пак не забравяйте, че ние продължаваме преговори с Реформаторите", каза вчера Симеонов.

Надявам се, че след като вземат решение двете партии, предполагам, че до края на седмицата ще има някакво становище вече, добави председателят на НФСБ.

"Оттеглянето на подкрепата за нас би означавало минаване в много сериозна опозиция", каза по БНР Симеонов.

На въпрос - ще блокират ли по този начин решенията, които може да са конструктивни, той отговори:

"Сега, дали ще блокираме конкретно, зависи от конкретните решения."

ПФ атакува две назначения в изпълнителната власт - на зам.-министъра на отбраната Орхан Исмаилов (РБ) и на областния управител на София-град Веселин Пенев (РБ).

Радан Кънев: Ще затворим въпроса скоро

Съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок Радан Кънев очаква до края на седмицата да бъде намерено решение с Патриотичния фронт. Всички искаме мнозинството да остане, коментира той пред журналисти, цитиран от БТА.

Кънев посочи, че ще се търси решение, при което да останат и Орхан Исмаилов, и Веселин Пенев.

Съпредседателят на ПГ на РБ коментира, че има много голямо напрежение сред националистическите организации.

По думите му има голямо напрежение и в редиците на Реформаторския блок заради избора на Слави Бинев (ПФ) за председател на парламентарната комисия по културата и медиите.

В същото време е налице и сериозно обществено недоволство от избора на Слави Бинев.

Моментът е неподходящ за такива напрежения с оглед на политическия календар, заяви Кънев и добави, че предстои приемането на един от най-тежките бюджети на държавата.

Конфигурацията на мнозинството до голяма степен беше идея на Реформаторския блок, така че си носим отговорността, коментира още Радан Кънев по повод на думи на премиера Бойко Борисов.

На 1 декември Борисов изрази надежда Реформаторският блок да поемат своята отговорност.

"Тяхното изрично условие за съвместно управление и съставяне на правителство беше участието и на Патриотичния фронт. В името на стабилността аз се съобразих с това тяхно желание, но има неща, които минават границата и е крайно време от Реформаторския блок да кажат до къде им е границата", написа във Фейсбук Бойко Борисов и припомни свои по-ранни изявления, че "ПФ не отговарят на нашата евроатлантическа ориентация и ще ни вкарат в тежък конфликт".

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

Последни новини