Слави Бинев поиска две оставки, за да даде своята

Депутатът Слави Бинев заяви, че е най-подготвен да оглави комисията по култура и медии и поиска две оставки - на зам.-министър и областен, за да даде своята.
Обявеният за архонт основател на чалга-клуб "БИАД" проговори няколко дни, след като изборът му на поста предизвика остра реакция сред хора на изкуството и журналисти.

Най-подготвеният човек съм, ако не в държавата, то поне в Народното събрание да отговарям за председателството на тази комисия, категоричен бе народният представител от Патриотичния фронт на пресконференция, цитира го БГНЕС.

Той посочи три варианта, при които би подал оставка. Първият:

"ПФ сме хора с достойнство. Човекът, който ме препоръчал за този пост в Валери Симеонов, в момента, в който той ми каже да напусна, ще го направя.

Според Бинев в случая има чисто политически натиск. Затова вторият вариант бил, ако зам.-министърът на отбраната Орхан Исмаилов и областният управител на София-град Веселин Пенев, срещу които се обявиха от ПФ, си подадат оставките, тогава и той, "в знак на солидарност", щял да го направи "една секунда след тях".

Третият вариант бил да подаде оставка, ако не се изпълни програмата на ПФ.

"На тези, които казват, че не мога да пея, рисувам, стихоплетствам, ще кажа, че наистина са прави. Моите таланти са другаде - в посока да давам възможности на тези, които могат да го правят добре", защити се Бинев, цитиран от "24 часа".

Той подчерта, че всички, които от творци и са се превърнали в организатори, не са били успешни.

Бинев дори се сравни с Медичите, които, ако ги е нямало, Микеланджело е щял да бъде бояджия в Неапол.

"И да ме разцепите на две, ще работя за свободата на медиите", отсече бившият спортист и изтъкна, че по свобода на словото България е след Нигерия, Сиера Леоне и Албания.

Вчера лидерът на НФСБ Валери Симеонов защити избора на Бинев с мотива, че за председател на комисия е нужен човек с администраторски качества, а не флейтист например.

За утре в 14.30 часа в столичната градинка "Кристал" обаче насрочен протест.

"Ако сега се примирим, ще продължат да ни тъпчат, изборът на Слави Бинев е кощунство и подигравка с хората на изкуството в държавата ни", заявиха организаторите. Те призоваха депутата да се оттегли от поста в комисията, но той демонстрира, че няма да се съобрази с искането им.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ар
    Архонта от Европарламента
    0 -1
    15:59, 2 дек 2014
    Да живее Спортна школа Чавдар, да живеят всички Каратисти,Архонти, гребци, пехливани, боксьори и останалите рекетьорски специалности на СШ Чавдар. Със плодов сок, към полов скок в Родината на Спортистите и Чалгарите! На Карамански и всички братя Василеви, Кюлеви и т.н да се въздигнат паметници по- големи от Альошата! Любовниците им да се канонизират в Мария- Магдалена! Трубадурите им, като Големи балами, да се вкарат в учебниците на място на Вазов и т.н! И специялна почит за заслугите към БББ и ЦЦ! Така ли е днес - така е!
Последни новини