Приключва цялостното асфалтиране на най-дългата улица в Момчилград

Най-дългата улица в Момчилград/1 км 820 м/, която преди година беше разкопана за полагането на новите водопроводи и канализация по Водния цикъл, ще бъде изцяло асфалтирана до броени дни. Вече напълно е обновена пътната артерия от кръстовището във входа на града до района на Градския съд. При добри атмосферни условия преасфалтирането на останалия участък от улицата трябва да стане факт в рамките на тази седмица. Значимостта на уличната мрежа, за чийто ремонт община Момчилград намери решение чрез кандидатстване с проект за рехабилитация на улици, се определя не само от гражданите, които живеят в съответните райони, но и от факта, че на тях са разположени важни обществени сгради.

Това е тринадесетата улица със сменени водопроводи и канали, която е изцяло асфалтирана, съобщи зам.-кметът и ръководител на водния проект инж. Севдалин Огнянов. С нови настилки по водния проект са още улиците „Сан Стефано“, „Хаджи Димитър“, „Шипка“, „26-ти декември“, „Войнишка“, „Йордан Йовков“, „Маказа”, „Васил Левски”, „9-ти септември”, „Братя Миладинови”, „Пирин" и „Огоста”.

Предстои асфалтиране на улиците „Кокиче“ и „Пазарска“. Ремонтът се осъществява в рамките на Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите“.

С асфалтирането на улица Гюмюрджинска значително ще се подобри цялостното състояние на пътната инфраструктура в града. Очакванията ни след приключването на Водния цикъл са загубите на вода по мрежата трябва да намалеят с над 50 на сто. Новата водоснабдителна и канализационна мрежа ще ни реши проблемите за 50 години напред, категоричен е кметът на общината Акиф Акиф.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини