Хасан Азис прие индустриалците от Коджаели

Кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис прие днес  гостуващата в града бизнесделегация от Асоциацията на индустриалците и бизнесмените от Коджаели.

На срещата в общината присъстваха и представители на работодателските организации в града – Наско Настев, председател на Търговско-промишлената палата, Джевджет Адем, член на УС на Строителна камара, Альоша Синабов, председател на Стопанска камара и Севдалин Овчаров – ССИГ.

Инж.Азис информира гостите, че през 2009 г. той и колегата му Ибрахим Караосманоглу, кмет на Голяма Община Коджаели, са подписали Протокол  за сътрудничество , в който една от клаузите е насърчаване на връзките между бизнеса от двете страни. Кметът запозна гостите с възможностите  и условията за бизнес в града, с чуждестранните инвестиции в общината. Кърджали е врата към 500-милионния европейски пазар, тъй като е част от ЕС,  има квалифицирана работна ръка в сферата на текстилната промишленост, машиностроенето, свободни терени  в обособената промишлена зона,газификация, стана ясно в хода на разговорите.Общината като най-голям собственик на имоти е готова да съдейства на бизнесмени, имащи намерение да разкрият нови работни места, стана ясно още на срещата.Кметът  съобщи, че след Нова година съвместно с работодателските организации се планират  поредица от срещи с бизнесмени в различни райони на Турция за представяне на Кърджали като атрактивно място за инвестиции.

Председателят на Башсиад Баръш Арад и търговското аташе към Генералното консулство на Турция в Пловдив Баръш Йеничери благодариха за ползотворната среща на инж.Азис. Бизнесмените поканиха кмета  и работодателите в Коджаели, който е един от трите важни индустриални  области на Турция

Това съобщиха от пресслужбата на общинска администрация.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини