Стипендия за Иван Герганов от Американската фондация за България

За втора поредна година първенецът на Кърджали Иван Герганов от СОУ „Петко Рачов Славейков” стана стипендиант на Американската фондация за България. Ученикът на Вълчо Милчев е единствен от Кърджали в раздел природоматематически науки. Това е втората национална стипендия за талантливия ученик – Иван е единственият ученик от Кърджали, който получи стипендия за изключителни постижения по националната програма „1000 стипендии”.
Досега само четирима ученици от Кърджали са били стипендианти на Американската фондация за България в раздела на математиката: Живко Георгиев /випуск 2008/, Мария Петкова /випуск 2010/, Гюлбеяз Ахмед /випуск 2013/ и сега Иван Герганов. Всички те – ученици от школата по математика на СОУ „Петко Рачов Славейков” с ръководител Вълчо Милчев.

На сн: Председателят на Съюза на математиците в България академик Петър Кендеров награждава Иван Герганов и Вълчо Милчев – фотографията е от националния плакат на Ученическия институт по математика и информатика при БАН за предстоящата Национална ученическа конференция по математика и информатика.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини