Братът на президента съди МВР за побой над сина си

Братът на президента Румен Плевнелиев ще съди МВР заради побой над сина си.
22-годишният Станислав Плевнелиев се оплака през октомври от полицейско насилие при задържането му от пътни полицаи в Благоевград. Той бил арестуван на кръстовище, защото минал на червен светофар, но отказал да подпише акта и оспорил твърденията на полицаите.

Станислав Плевнелиев твърди, че бил бит от служителите на реда при отвеждането му в РУП, като главата му е удряна в бюро. По думите му униформеният влязъл в кабинета и попитал: "Ти ли си отворкото?". Oт МВР тогава отрекоха обвиненията.

След проверка МВР заключи вчера, че жалбата на Станислав Плевнелиев е неоснователна, тъй като няма данни за неправомерна употреба на физическа сила от служителите.
Двама полицаи са наказани дисциплинарно с порицание, че не са му разрешили да се обади по телефона.

"За да се спрат всякакви спекулации с името ми, решихме да се обърнем с граждански иск към българския съд, за да се установи случило ли се е всичко това. Имаме документи и свидетели, които няма как да се игнорират и разчитам на безпристрастността на съда”, коментира пред Нова телевизия бащата на момчето - Румен Плевнелиев.

По думите му се акцентира върху това на кого синът му е племенник, а не на това, че той е инвалидизиран и са нарушени правата му.
Станислав Плевнелиев е с 80 процента инвалидност заради тежък диабет.

Пред bTV Румен Плевнелиев обясни, че синът му казал на полицаите, че е диабетик, дори в портмонето му имало медицински документ.

"Има медицински документи, които за нас са безспорни, че върху детето е упражнена неправомерна сила”, каза още бащата на Станислав.

След случая синът му извади медицински документи, които удостоверяват множество синини по ръката и лицето.

Семейството на момчето иска и отвод на водещия разследването прокурор заради близки отношения с работещи в системата на МВР.

Румен Плевнелиев каза още, че синът му все още е стресиран и не иска да излиза.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини