След Мусала и Вихрен момчилградчани покориха и връх „Ботев“

40 запалени любители на природата от Момчилград посетиха Райското пръскало и покориха най-високия връх на Стара планина – „Ботев“ с височина 2 376 м. Инициативата е част от спортния календар на община Момчилград и се провежда ежегодно до различни точки в страната. Тазгодишната група бе съставена от ентусиазирани планинари, както и представители на различни държавни институции. Те видяха на живо Райското пръскало, най-високият водопад на Балканския полуостров с височина от 124,5 м. Непокътният и чист облик на местността изненада гостите, които запечатаха незабравимите мигове със снимки за спомен.

На следващия ден от похода ентусиастите изкачиха най-високата точка на Стара планина и третия по височина връх в България  - „Ботев“. По маршрута към пъпа на Стара планина, тръгнаха 30 смелчаци. Върхът бе достигнат след 3 часа път. След като групата се събра на върха, бе развят националния трибагреник.

 Връвенец за планинарите от Момчилград след Мусала, Вихрен и Черни връх. Групата е амбицирана следващата година да се впусне в поредно предизвикателство и да продължи да опознава красотите на българската природа. 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини