Илия Гърков e назначен за вицепрезидент и генерален мениджър на Дънди Прешъс Металс

Илия, Гърков

Дънди Прешъс Металс-Канада обяви две нови назначения във висшето си ръководство. Илия Гърков e назначен на длъжността Вицепрезидент и Генерален мениджър за България. Той ще ръководи дейностите на компанията в Челопеч и Крумовград. По професия Илия Гърков е минен инженер и има магистърска и докторска степени от МГУ “Св. Иван Рилски”. Също така, притежава сертификат и диплома по мениджмънт от Свободния университет във Великобритания и магистърска степен по програмата “Мениджмънт за организационно съвършенство” на Нов български университет.
Илия Гърков има 25-годишен международен опит в добивната индустрия, придобит в България, Австралия и Армения. Започва работа в рудник “Челопеч” като началник-смяна. Последователно заема редица ръководни длъжности и през 2011 г. се издига до позицията на вицепрезидент Добивни дейности. Илия Гърков допринася значително за развитието на рудник “Челопеч” и превръщането му в миннодобивно предприятие от световна величина. Има основна роля за реализацията на редица важни промени, сред които промяната на системата на разработване на находището, повишаването на безопасността при работа и повишаване на ефективността на добива.
Като изпълнителен директор на „Дънди Прешъс Металс Капан” в Армения Илия Гърков изиграва ключова роля за постигането на важна положителна промяна и внася значителен технически опит в работата на дружеството. Като Изпълнителен директор на „Дънди Прешъс Металс Крумовград” ЕАД ускорява процеса по получаване на необходимите разрешителни за дейността благодарение на разбирането си за специфичната среда в Крумовград и изграждането на диалог със заинтересованите страни.
Николай Христов е назначен на длъжност Старши вицепрезидент “Устойчиво бизнес развитие” в международната компания. На корпоративно ниво той ще отговаря за безопасността, здравето, околната среда, социалната отговорност и ангажиране на заинтересованите страни.
Николай Христов започва работа в „Дънди Прешъс Металс Челопеч” ЕАД през 2004 г. като технолог. Притежава докторска и магистърска степени по обогатяване на полезни изкопаеми от МГУ “Св. Иван Рилски”, както и допълнителна квалификация в областта на екологичния мениджмънт. През миналата година завършва Програмата по мениджмънт (ниво „Напреднали”) към Бизнес факултета на Харвардския университет. Участва като ключов говорител в редица международни форуми в областта на добивната индустрия.
От 2011 г. Николай Христов заема позицията Изпълнителен директор на „Дънди Прешъс Металс Челопеч” ЕАД. Той изгради екип от знаещи и можещи професионалисти, с който успешно завърши трансформацията на рудник „Челопеч” спечелвайки му признание като едно от най- безопасните и ефективни производства в Европа. „Дънди Прешъс Металс Челопеч” ЕАД е носител на редица национални и браншови награди за постижения в развитието на служителите си

Рик Хаус, Президент и Главен изпълнителен директор на Дънди Прешъс Металс, каза следното във връзка с новите назначения: „Николай и Илия са двама от нашите най-уважавани и изградени лидери. Те са доказателство, че България има минни специалисти, които се равняват с най-добрите в света.”

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини