Русофилството в Кърджали се възражда, нашенци на визита в Калуга

Мирослав Попов

Русофилството в Кърджали се възражда.Все повече скорост набира Клубът по интереси с председател Мирослав Попов,който популяризира Руската федерация в нашия град. На 9  ноември Попов заедно с делегация от страната, представляваща неправителствени организации заминава за руския град Калуга по покана на губернатора Анатолий Дмитриевич Артамонов. Там ще се проведе семинар, в който с презентация ще участва и Попов. Той ще разкаже за развитието на отношенията между Кърджали и Русия, довели до индустриализацията на града.

  Домакините са отправили покана към бизнеса от Кърджали да инвестира в област Калуга. За това са предвидени специални преференции.

  Поздравителен адрес до губернатора изпраща обществения посредник на Кърджали Хакиф Емин. Той споделя ,че в Кърджали живее голяма общност от руски граждани и, че негов дълг е да защитава техните интереси пред властите в нашата страна.

  Ще припомним,че Кърджали е побратимен с руския град Владимир,но контактите в момента са в застой.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Пр
    признателен българин
    6 -1
    10:16, 8 ное 2014
    Абе този Мирослав Попов, къде не беше, май последно във ВМРО. Сега се опитва да яхне русофилските настроения в Кърджали. Не че ги няма, има ги и те са пуснали дълбоки корени, но с Мирослав Попов, само ще изсъхнат.
Последни новини