Трима собственици на коне отнасят актове за безконтролно пашуване

На трима собственици на домашни животни от село Чуково, които отглеждат коне на територията на община Момчилград, са съставени актове по Наредбата за спазване на обществения ред. Безпризорните животни са задържани в района на градския парк в общинския център тази сутрин около 07.00 часа. Екип от общинска администрация транспортирал конете до специализирано помещение за временен престой, намиращо се на двора на бившето духовно училище в града.

Община Момчилград ще конфискува домашни животни, чиито собственици системно погазват Наредбата за спазване на обществения ред с цел да намали нарушения от този вид.

Твърдо сме решени да сложим край на проблема с безнадзорното пашуване на домашни животни, заяви зам.-кметът инж. Мехмед Фахри. Той припомни, че ако в определен срок, в който собственикът не си потърси животното, общината ще може да го продаде на търг.

Всеки собственик ще може да си прибере добичето, след като заплати санкция за безнадзорно пашуване. Сумата може да надхвърли 500 лв., тъй се съставя от общината, РУП и ветеринарномедицинската служба.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини