Дежурен кабинет в Момчилград приема пациентите през нощта и през почивните дни

Дежурен кабинет в общинската МБАЛ „Д-р Сергей Ростовцев“ осигурява денонощна медицинска помощ на здравноосигурени лица от началото на ноември в Момчилград. Той се намира на първия етаж на здравното заведение.

В дежурния кабинет могат да потърсят медицинска помощ пациенти, чиито лични лекари са сключили договор с МБАЛ „Д-р Сергей Ростовцев“ за гарантиране на постоянен денонощен достъп до медицинска помощ. Оказването на медицински услуги е гарантирано за времето от 19.30 часа вечер до 07.30 часа сутрин и 24-часово през почивните и празничните дни.

Пациентите ще бъдат преглеждани от лекар-специалист и медицински екип при представяне на здравноосигурителната книжка и лична карта. Те ще заплащат потребителска такса от 2,90 лв.

„Новооткритият кабинет ще поеме всички заболявания на нашите пациенти в тясна колаборация с болничните специалисти, като е осигурен и денонощен достъп до клинична лаборатория и рентгенови изследвания при необходимост”, съобщиха от ръководството на МБАЛ „Д-р Сергей Ростовцев“.

Дежурният кабинет в Момчилград е единственият функциониращ в област Кърджали за неотложна медицинска помощ.

Към момента с дежурния кабинет договори за обслужване на пациентите им са сключили пет общопрактикуващилекари от общините Момчилград и Кърджали.

Списък на общопрактикуващи лекари, с които МБАЛ „Д-р Сергей Ростовцев“ има сключен договор за оказване на медицинска помощ на здравноосигурени лица:

Д-р Невин Садъкова
Д-р Гергин Габровски
Д-р Сезгин Байрам
Д-р Кичка Братанова
Д-р Юлия Чобаджакова

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини