Глобено кафене - разгневен, Ердоган посочил пушещ в него (видео)

Кафене в Истанбул беше глобено с 6000 турски лири (2800 долара), след като турският президент Реджеп Тайип Ердоган забеляза, че един от клиентите му пуши вътре.
В Турция е забранено пушенето на обществени места.

Ердоган се разхождал в неделя из квартала Есенлер след церемония по откриване на правителствен комплекс, предаде Ройтерс, цитирана от БТА. По време на разходката той забелязал на втория етаж на кафене клиент, който пуши, и това предизвикало възмущение у него. Той започнал да сочи клиента с пръст и дори отправил гневни забележки към него, но клиентът не престанал да пуши.

"Гледайте какъв грубиян. Един президент му казва да спре да пуши, но той си продължава", казал Ердоган на придружаващите го сътрудници, докато продължил разходката си из квартала.

Зяпачи заснели цялата сцена и качили видеото в интернет.

Съответните власти решили да глобят кафенето за нарушение на правилата да пушене. Глобите в Турция варират от 1200 до 6000 лири. В случая било решено да се наложи максимална глоба.

Същевременно видеото с Ердоган, който се кара на пушача, породи и шеговито-критични коментари в социалните мрежи. В един от тях се казва по адрес на президента: "Пушенето не е толкова вредно, колкото сте вие".

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини