Ученици и учители събраха 1500 лв. за Селвер Вехиб

Ученици, учители и ръководството на СОУ „Н. Й. Вапцаров“ дариха близо 1500 лв. за лечението на 22-годишната Селвер Вехиб от Момчилград, която в момента е на лечение с диагноза множествена склероза. Сумата вече е преведена в банковата сметка на момичето от инициаторите на благотворителната кауза Рабие, Жулиде и Шенол. Възпитаниците от 12а клас решили да помогнат на Селвер, която е бивша ученичка на школото след многобройните призиви в социалните мрежи на нейни близки и приятели. Само за ден на призивът за помощ за лечението на Селвер обиколило цялото училище и получило одобрението на ученици и учители. Загрижени родители също не останали безпричастни към подетата от децата им благородната кауза.

„Учениците ни за пореден път доказаха, че са чувствителни и загрижени, когато става въпрос за човешки живот. През миналите години бяха организирани благотворителни кампании за лечението и на други наши възпитаници“, припомни зам.-директорът на СОУ „Н.Й. Вапцаров“ Нермин Юмерова. По думите й благотворителната инициатива е най-мащабната от всички проведени досега.

Както е известно, по-рано община Момчилград обяви, че ще направи предложение до местния парламент за отпускане на средства. „При необходимост изразяваме пълната готовност да проведем нова благотворителна инициатива за лечението на Селвер Вехиб“, съобщиха от общинската администрация. Подкрепа за момичето досега изразиха общественици, бизнесмени и политици.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини