Добруджа надигра Арда след петгеймова битка

Волейболният Добруджа 07 (Добрич) записа драматична втора победа в Суперлигата на България. Селекцията на Мирослав Живков обърна трудно у дома Арда (Кърджали) с 3:2 гейма (25:11, 24:26, 23:25, 25:20, 15:10) в последен мач от 2-ия кръг, игран в зала "Добротица". Така добричлии са трети във временното класиране с 5 точки след 2 победи от 2 мача, докато Арда е на 7-ото място с 1 спечелена точка, но без победа до момента.

Кърджалийци стартираха много лошо в срещата, като в началото бяха като фигуранти на игрището. Домакините буквално ги прегазиха в първата част, оставяйки ги на скромните 11 точки, пише bgvolleyball. Бързият успех обаче се оказа пагубен за добруджанци, които свалиха темпото. Това събуди гостите и те се разиграха. Постепенно волейболистите на Арда влязоха в ритъм, като в следващите две части буквално наказаха домакините и спечелиха частите в решителните моменти, като поведоха с 2:1 гейма.

Опасността да загубят мача пред собствена публика обаче отрезви добруджанци и те отново се надигнаха. В четвъртата част домакините показаха, че могат да излизат от трудни ситуации, стабилизираха играта си и докараха развоя до тайбрек. В петата решителна част волейболистите на Добруджа бяха по-добрият отбор, направиха разлика и успяха да я запазят, а с това затвориха гейма и мача в своя полза.

В следващия кръг Добруджа 07 е гост на шампиона Марек Юнион-Ивкони, а Арда е домакин на КВК Габрово. Срещите са съответно в неделя (2 ноември) и в петък (31 октомври) от 18:00 часа.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини