Душманите на шараните- гиганти в Арда държат жените си далеч от въдиците

Веселин Стайков

Мине ли шаран четирите килограма, той задължително рискува да бъде уловен от отбора рибари на община Кърджали- Орхан Кадиров и Веселин Стайков. Двамата се прочуха през този сезон със серията  гиганти, които уловиха по язовирите на каскада „Арда“. Най големият от тях е 16 килограмов екземпляр , хванат в язовир „Ивайловград“.За тази година общинския тандем е уловил 17 гиганта, като е без конкуренция сред професионалистите. Мнозина им завиждат и ги дебнат за да научат местата,където залагат въдиците си. Говори се,че даже бивши ченгета се ангажират с проследяването им. Вече е разкрито едно от местата, където на въдиците им се уловиха най-много шарани.То е на язовир „Кърджали“ при Русалско.

  Не се крием от завистници.  Дори и да научат едно от местата, ние не се притесняваме, умеем да ловуваме навсякъде, споделя Орхан Кадиров. Последният десеткилограмов гигант уловиха само преди ден на язовир „Ивайловград“ на напълно непознато място.За разнообразие закачиха и дванадесеткилограмов бял амур.

  На въдиците закачаме царевични зърна. Това е стръвта ни. Действа безотказно,твърди Орхан Кадиров.

 Общинският тандем ловува професионално от четири години. Иначе мятат пръчки от деца. Хванат ли гигант спират ловния излет за да не нарушат закона и да не влизат в пререкания с ИАРА.

  Правило и на двамата е да не водят никога на риболов съпругите си. Те плашят шараните. Общинският тандем чисти улова на место.У дома носят готов за приготвяне гигант.

  Заради хобито си Орхан Кадиров кара джип. Колата ме прави мобилен по тежките терени. Съпругата не възразява да я возя в нея,споделя още душманинът на шараните- гиганти.

Георги Кулов

Орхан Кадиров
Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    12
    1212
    1 0
    13:43, 16 окт 2014
    Bravo
  • 2
    Ук
    уклейка
    1 -1
    20:50, 16 окт 2014
    браво балъци,балъка отива при балъци.да ва *** у балъците
Последни новини