35 нашенци в Брюксел свидетели на дебатите „Бойко Борисов, но с кого?“

„Бойко Борисов, но с кого? Ще бъдат ли допуснати в новото българско правителство евроскептици?“. Това бяха основните въпроси в неформалните дискусии и прогнози в Европейския парламент от началото на седмицата. Свидетели на дебатите бяха 35 младежи от структурите на ДПС в 7-те кърджалийски общини.
Както „Арда нюз” първи съобщи, те посетиха Европейския парламент по покана на евродепутата Неджми Али.
„Ние сме може би най-големите късметлии от всички посетителски групи в Брюксел. Станахме свидетели как Европа отправя послание към политиците в България за съставяне на правителство, какви са очакванията на Европейската комисия и Европарламента към преговарящите в София. Много е интересно – и в лекциите, и в неформалните разговори и прогнози. Брюксел не иска евроскептици да управляват България. Чухме го и от евродепутати от групите на Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ) и на Европейската народна партия (ЕНП), чухме го и от експерти в администрацията“, поясниха за участници в делегацията.
Темата присъствала и на работната вечеря, дадена от евродепутата Неджми Али. Той информирал младежите за работата на Европарламента, за инициативите на АЛДЕ, какви са европейските разбирания за формиране на коалиции на принципна основа, кое обединява проевропейски настроените фракции и кое се отрича от същите.
Кърджалийската група е разгледала пленарната зала на Европарламента, посетителския център, забележителностите на Брюксел.
Арда нюз

Източник: http://ardanews.info

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини