Братът на премиера на Албания е бил арестуван в Белград

Братът на премиера на Албания е бил арестуван в Белград по обвинения, че е дал началото на безредиците, заради които бе прекратен мачът Сърбия-Албания.
Футболната среща е от квалификацията за Евро 2016 между националните отбори на Сърбия и Албания.

По информация от Министерството на вътрешните работи на Сърбия, Олси Рама от мястото си в официалната ложа на стадиона е управлявал безпилотен летателен апарат (дрон), който носел знамето на „Велика Албания” и прелетял над терена, предаде АФП, позовавайки се на сръбската телевизия RTS. 

Това предизвикало сблъсъци между двата отбора, а някои от двайсетте хиляди сръбски запалянковци опитали да нападнат албанските футболисти, съобщи "Фокус". 

По-късно Олси Рама е бил освободен от ареста и напуснал страната, пише днес сръбският вестник Blic. Той казал на полицаите, че е американски гражданин и не могат нищо да му направят.
По време на ареста на Рама полицаите са открили и дистанционното за дрона.

Премиерът на Албания Еди Рама смята, че сърбите са оставили „лошо впечатление” на футболната среща в Белград, предаде РИА Новости.
 
Ние се гордеем с червено-белите. Докато имаше футбол, в играта имаше шансове, за съжаление на съседите, които пред целия свят оставиха лошо впечатление на това шоу”, коментира Рама в „Туитър”. 

Албанският премиер не уточнява какво мисли за ситуацията с участието на неговия брат.
Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини