Горно Кирково не излъчи кмет, балотаж между ДПС и ГЕРБ

Станишев агитира за Динко Господинов,но той остана трети

Село Горно Кирково не можа да излъчи кмет на първия тур на частичните местни избори вчера. На балотаж отиват Мариан Попов от ДПС и Динко Узунов от ГЕРБ. Кандидатът на Движението получи 154 гласа, а този на герберите 133. Представителят на коалиция „БСП-Лява България“ Динко Господинов е трети с 31 гласа. Четвърти е човек на Реформаторския блок с 27 бюлетини.

Ще припомним,че лично президентът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев агитира в Горно Кирково за Динко Господинов, но това не донесе успех на червените.

Очаква се кандидатът на ГЕРБ да обедини около себе си привържениците на партиите ,загубили на първия тур. Тази теза застъпи пред Кърджали бг вести общинският лидер на социалистите в Кирково Венелин Башев.

Водим убедително.Сигурен съм,че нашия кандидат ще победи на балотажа,каза кметът на община Кирково,излъчен с мандата на ДПС Сали Рамадан.

Сигурна съм,че ще спечелим. В Горно Кирково никога не е имало кмет от ДПС. ГЕРБ изгради в селото водоем ,който всички жители ползват за напояване. Надявам се това да бъде оценено,каза за Кърджали бг вести областният координатор на ГЕРБ и народен представител Цвета Караянчева.

Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини