Избирателите с увредено зрение в Кърджалийско ще гласуват в 30 секции

30 са секциите в 9-и многомандатен избирателен район Кърджали, в които ще могат да гласуват избиратели с увредено зрение или затруднени в придвижването. 10 пък са разкритите подвижни секции за хората, подали заявление, че не могат да отидат до урните. Подвижни секции няма само в община Джебел, а най-много те са в община Ардино - 3, в Момчилград и Кърджали са с по две, а в Кирково, Крумовград и Черноочене имат по една подвижна секция.
Вота си на 5 октомври избирателите в региона ще могат да упражнят в 449 секции. Най-много са те в община Кърджали - 141 и най-малко в община Черноочене - 31.
Бюлетините вече са в Кърджали и има изготвен график за раздаването им по общини. Общият им брой е 247 000, а броят на избирателите по предварителен избирателен списък е 258 787.
137 са кандидат-депутатите в листите на 25-те партии и коалиции, които участват в предсрочните парламентарни избори на 5 октомври в 9-ти кърджалийски многомандатен избирателен район. Мандатите, за които се борят кандидатите са 5.
Така сметката показва, че за 1 място в парламента се борят близо 28 човека от Кърджалийско.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини