Активисти на ГЕРБ и БСП се скараха в Кърджали, двама са задържани

Младежи от БСП и ГЕРБ се сбиха пред блок №3 в квартал“Възрожденци“в Кърджали, двама са задържани, 11 даваха обяснения в полицията, предаде кореспондентът на БГНЕС за региона.
Зам.-председателят на младите социалисти Николай Николови брат му Делчо раздавали червени балони на деца в района, когато пристигнала групата на младите гербери, също ангажирана с разнасяне на агитационни материали в района. Инцидентът е станал към 17 ч. в четвъртък, в предпоследния ден на иначе вялата предизборна кампания. Младежите от ГЕРБ започнали да дърпат балоните от ръцете надецата и да ги пукат, а тогава Делчо не овладял гнева си и нападнал похитителите, разказаха очевидци. Според тях е много възможно той да е наранил някого с ударите си, тъй като на всички пръсти на ръцете си има пръстени, а те са като бокс. Адреналинът му кипнал, когато герберски младеж отнел от детски ръце червен балон и го ударил по лицето с него. Майки на въвлечените в скандала деца реагирали остро на агресията на активистите на ГЕРБ. Последователите на Бойко Борисов много бързо сигнализирали на спешния телефон 112, че са бити.
Спорно е числото на двете групи – в щаба на БСП твърдят, че само двама са били представителите им в този момент в района, а 9 – от младежката организация на ГЕРБ, според щаба на ГЕРБ съотношението на силите било съвсем обратното. Все пак общо 11 участници в скандала са давали показания в Районното управление на полицията. За 24 часа в ареста там бяха задържани двамата братя Николай и Делчо Николови, активисти на БСП, но нито един от агитката на ГЕРБ. Към 20 ч. обаче двамата бяха транспортирани до Спешната помощ в болницата. Николай е с тежък тромбофлебит и е получил усложнения още при разпитите в полицейското управление, а след прегледа е оставен под лекарско наблюдениев хирургията.
За скандален опит за прегазване на социалисти информираха от щаба на БСП, като персонално посочиха съпруга на водачката на листата на ГЕРБ Цвета Караянчева. По-рано през деня той тръгнал с автомобила си и застрашил живота на младежи от БСП, които разлепяли агитационни плакати в района на щаба си. Възникнало спречкване между тях и активисти на ГЕРБ заради подозрения, че върху партийните реклами на едните другите лепят свои. Тези данни задържаните братя Николови изложили и вРПУ, заподозреният от тях в опит за прегазване съпруг на политическата дама бил призован да се яви и да даде обяснения, но отказал, гласи неофициалната информация. По повод на инцидентите Караянчева вдигнала скандал по телефона на опонента си от БСП Милко Багдасаров. Със сигурност местната РИК ще бъде сезирана и ще гледа жалбина двете страни в скандалите, очаква се официалната информация Областната дирекция на МВР в Кърджали. Оставеният на лечение в хирургията Николай Николов е организатор на редица благотворителни концерти в помощ на тежко болни, нуждаещи се от интервенция в клиники в чужбина, както и на инициативата“Кърджали търси талант“,като сам дарява заплатите си за каузите.

Източник: БГНЕС

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини