Караянчева се жалва от Берзат в ЦИК

Председателят на предизборният щаб на ГЕРБ и областен координатор на партията Цвета Караянчева е изпратила жалба до председателят на ЦИК Ивелина Алексиева.Според Караянчева председателят на Районната избирателна комисия Беркант Берзат е извършил недопустими действия.Публикуваме целия текст на жалбата:

 

           

            Уважаема г-жо председател,

  

            Уведомявам Ви, че днес, 30 септември 2014 г, председателят на РИК Кърджали Беркант Барзат еднолично е разрешил да бъде отворено помещението, в което се съхраняват изборните книжа и вътре да бъде допуснат техническият екип на Областната администрация.  Обезпокоителното е, че на огледа не е присъствал представител на РИК, въпреки, че именно РИК има ангажимента да контролира транспортирането, съхранението и разпределението на книжата. На свое заседание на 29 септември членовете на РИК са определили датите 1 и 2 октомври, съответно сряда и четвъртък, за упражняване на контрол върху разпределението на бюлетините в определеното от областния управител помещение и са се договорили това да става в присъствието на поне двама представители на РИК от различни политически сили.

            Г-н Барзат обаче е нарушил взетото от РИК решение, с което поставя под съмнение неприкосновеността на изборните книжа и легитимността на предстоящия вот.  Като председател на РИК Барзат за пореден път нарушава правилата, а действията му създават предпоставки за контролиран вот. Настоявам да поеме отговорност за случилото се и да бъде отстранен като председател на комисията.

30 септември 2014 г                                                                           С уважение:

                                                                                                          Цвета Караянчева

                                                                                        Областен координатор

                                                                                        на ПП ГЕРБ

 

 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини