Наплив в денонощна аптека „Меаца“,кърджалийци вече не ходят до Хасково посред нощ

Фахри Идриз открива денонощната аптека

По двадесетина пациенти на вечер посещават единствената денонощна Народна аптека „Меаца“на бл.“Сан Стефано“ в Кърджали.Повечето от тях пристигат от Спешното отделение на кърджалийската многопрофилна болница. Затова там ще бъде поставена специална указателна табела, къде се намира денонощната аптека. Много пациенти са насочвани и от таксиметровите шофьори,които ги возят до аптеката. Тук освен, че получават нужните им лекарства кържалийци се ползват и от безплатни консултации. Освен това им мерят кръвното и кръвната захар безплатно.
Търсенето на аптеката в късните часове на денонощието непрекъснато се увеличава. Все повече хора научават как да ни намерят. Доволни са както от Спешното отделение на болницата, така и таксиметровите шофьори, споделят от аптеката.
Вече не се налага пациентите от Кърджали да ходят до Хасково за лекарства.Могат да си ги закупят тук.Поддържаме специален екип,който работи нощем,казват още аптекарките.
Ще припомним , че веригата аптеки „Меаца“ е собственост на инж.Фахри Идриз. Денонощната аптека започна да функционира в късните часове на 1 септември.
Не очаквам печалба. Важна е социалната функция на аптеката.Кърджалийци заслужават такава придобивка, каза тогава Фахри Идриз.
Георги Кулов

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Случаен виц

Последни новини