Момчилград асфалтира цялостно „Маказа”

Успешно приключи цялостното асфалтиране на главната улица „Маказа“/1,535 км/, в която бе извършена подмяна на водопровод и канализация, по проекта за Водния цикъл. Ремонтът стана факт благодарение на спечелен проект за рехабилитация на улици в общинския център, като средствата бяха отпуснати по Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”.

Както е известно, проектът за Водния цикъл по Оперативна програма „Околна среда”, за чието изпълнение община Момчилград получи финансиране за изграждане на пречиствателна станция с воден колектор и реконструкция на ВиК мрежата, включва асфалтиране единствено на местата, където е поставен нов водопровод и канализация. Община Момчилград намери решение в новата инвестиционна програма на Правителството чрез кандидатстване с проект за рехабилитация на улици, които обслужват основни жилищни квартали.

„Над 90 на сто е изпълнението на строително–монтажните дейности по изграждането на водопроводната и канализационна мрежа. Вече изцяло е изградена градската пречиствателна станция, като успешно са проведени първите проби“, съобщи зам.-кметът инж. Севдалин Огнянов, който е ръководител на проекта за Водния цикъл. По думите му, усилената работа по строително-монтажни дейности амбицират ръководния екип, че проектът ще бъде завършен предсрочно.

„След реконструкцията и изграждането на нова водоснабдителна и канализационна мрежа, ще решим проблемите на общината за 50 години напред“, е категоричен кметът Акиф Акиф.

До края на годината предстои цялостно асфалтиране на най-дългата улица в Момчилград – ул. Гюмюрджинска/1,820 км/, както и на улиците „Пирин“/срещу стадион „Родопи“/, „Кокиче“/в района на градския часовник/, „Черно море“ и „Пазарска“.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини