Сбъркана канализация подкопава основите на кооперациите по „Екзарх Йосиф”

Наводнените мазета на кооперацията

В истински кошмар се превърна дъждовната година за живущите в кооперацията над аптека „Марешки” на улица „Екзарх Йосиф”в Кърджали. Мазетата са пълни с вода, към която се добавят и обратните води.Нивото е над една педя.Избените помещения са недостъпни за живущите. В тях се въдят всякакви бацили. Пълно е с бълхи. Кърджалийци купили тук апартаменти се жалват пред общината и питат кой е пуснал в експлоатация тази сграда. Според тях основите са подгизнали и това застрашава целостта на кооперацията.

Жителите на сградата са отправили своите въпроси към строителя фирма „Бислав”,проектанта и строителния надзор-фирма „Тюрест Консулт”. От там им отговарят, че нивото на уличната канализация е над нивото на изходната канализация на блока и поради тази причина водата се връща обратно и пълни мазетата и коридорите пред тях.

Живущите питат защо при проектирането и изпълнението не е взето предвид нивото на уличната канализация.

Проблемът съществува и за новите кооперации по „Екзарх Йосиф” зад общината.И там мазетата се пълнят с вода.

Проблемът бе поставен на вниманието на общинските власти преди две години на страниците на вестник „Нов живот” и в сайта Кърджали бг вести от собственикът на строителна фирма „Бислав” Румен Радев. Има проект и закупени тръби за реконструкция на канализацията по протежение на цялата улица.

Кърджали бг вести научи, че са осигурени 200 000 лева.Парите ще стигнат само за кооперациите зад общината, заяви зам.-кмета по строителството Мухаррем Мухаррем.

Жителите на кооперацията над „Марешки” настояват обаче да бъде ремонтирана канализацията и в участъка до техния блок. Те са отправили жалба до кмета Хасан Азис и настояват за осигуряване на финансиране.

Георги Кулов  

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Гр
    гражданин
    1 0
    11:34, 16 сеп 2014
    Така ще бъде като нямаме гражданско общество.по всеки болезнен въпрос протест от страна на оБществото но няма кой да те чуе.защото няма държава и държавност. Ако има инстанции ще има санкции наред в този случай и задължение за тези фирми и лица да си свършат работата иначе да бъдат заличени от обществения и търговски оборот.
  • 2
    Жи
    живуща в същия блок
    0 0
    08:48, 17 сеп 2014
    няма ли хеи няма ли органи които да проверят веднага и да видят отвратителното положение- миризни от фекаални води, бълхи из целия коридор които влизат в жилищата. Защо ненакажат строители контрольорите издалите разрешение за приемане на обекта и т.н. всички мълчата - защо ли...........никак не е трудно да се отгатне.

Още новини

Последни новини