Как най-лесно се ловят пирани? (видео)

Обичате риболова, но малко трудно хващате рибка? Не така стоят нещата при тази млада бразилка, която без въдица, „въоръжена” само с парче месо, почти напълни цял леген с пирани. На пръв поглед изглежда лесно, но всъщност ловът на едни от най-кръвожадните създания на планета, хич не е безопасен.

Навярно едва ли има човек, който да не е слушал за тези тропически риби. По количество на легенди и слухове на пираните конкурент е само акулата. Едни казват, че пуснеш ли ръка в аквариума с пирани, то тя, ще бъде оглозгана до кости. Други твърдят, че по цялото протежение на Амазонка, хората ловят риба, къпят се, а достоверни случаи на масови нападения на пирани няма.

Според наблюденията над пирани излиза, че те не са много лакоми. Те ядат малко. За голяма пираня, която не се е хранила два дена са достатъчни 40 грама месо или риба. След като се насити пиранята моментално спира да се храни, дори да е останало малко парченце месо. Амазонка е много богата на риба. Затова трудно можем да си представим пираните гладни в тази богата на риба река.

Хората, които гледат с десетилетия пирани, казват, че те са боязливи. Бръкнеш ли в аквариума те отиват вдругия ъгъл. Интересно е поведението на тези риби. При хранене се наблюдава ясен матриархат. Първо се храни най-старата женска, след което по-младите женски и чак тогава мъжките. Оптималната температура за пираните е 24-27 градуса. Тези рибки имат дарбата да възстановяват по удивителен начин своите тела. Пираните много често се нараняват, те си откъсват парчета месо, перки чак до костите. Но след това се възстановяват бързо.

Източник: http://www.dnesplus.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини