Новият здравен министър назначи дъщерята на шефа си

Служебният министър на здравеопазването Мирослав Ненков назначи в екипа си дъщерята на своя началник във ВМА професор Николай Петров – Руслана Петрова.
Тя ще бъде новият ръководител на дирекция "Връзки с обществеността". Нейният баща, професор Петров също беше министър в първото служебно правителство на Росен Плевнелиев с премиер Марин Райков. Миналата седмица името на директора на ВМА отново се спрягаше като здравен министър, но в крайна сметка този пост остава за Ненков.

Служебното правителство е с ограничен мандат, но явно времето ще стигне, за да назначи близки хора на удобни позиция, пък макар и само за два месеца. Лошото е, че това става в една от ключовите и най-засегнати области – здравеопазването.

Може би е напълно прав професор Милан Миланов, който на 20 юли коментира поста на така наречен служебен здравен министър. Още тогава той изрази учудване защо има толкова много кандидати за тази позиция.

"Имам предложение - няма нужда в служебното правителство да се назначават министри във всички ведомства, защото неговата цел е една и тя е да организира предсрочните избори. Може да минем само със служебен премиер, вътрешен, външен и финансов министър. В останалите ведомства може длъжността да се изпълнява от главните секретари", заяви той и добавя, че един служебен здравен министър не може да свърши нищо за 2-3 месеца, освен да се запознае с чиновниците, портиера и да научи къде са тоалетните.

Когато миналата седмица /на 5 август/ Мирослав Ненков оглави МЗ заяви, че първото му действие, когато влезе в сградата на 6 август е да намери къде е тоалетната.

Източник: актуално

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини