Попова: Политиците мислят само за пари и власт

Вицепрезидентът Маргарита Попова направи остро изказване срещу политическите лидери - според нея те са се самозабравили и се интересуват само от пари и власт.
Тя каза това по време на откриването на "Конференция на жените - транспортни работници от цял свят", която се провежда в София, предаде БНР.

"Политиците на високо ниво доста се самозабравиха. Отдавна говорят за власт и за печалби. Интересуват ги преди всичко парите и властта. Решиха, че не е нужно да работят близко със синдикатите, че могат да ги уведомяват в крачка или в последствие за възникващите проблеми, а да не ги търсят като техни партньори, с които предварително да обсъждат всички проблеми, в това комерсиално и консуматорско общество", заяви Попова.

По думите й политиците не са честни към обществото и никой не дръзва да излезе и да каже всъщност кое докара тази тежка криза - това, че сме загубили нравите си, че сме занемарили морала си, и най-вече това, че сме решили с лека ръка да неглижираме и престъпваме закона.

"Наред с устрема към печалба и власт, трябва да се мисли и за поколенията. За децата, които създаваме и възпитаваме, трябва да се мисли за човека", каза още вицепрезидентът, цитирана от БТА.

По думите й десетилетия политиците са ни убеждавали, че живеем в добър свят, в който конкуренцията и пазарът решават всичко, но днес сме озадачени и немалко разтревожени. И попита дали конкуренцията и пазарът решават всичко, дали капитализмът и говоренето за демократични ценности и за права на човека сами по себе си могат да решат проблемите, които са ни затрупали днес от 2008 г. насам.

"Въпросът е кой е в състояние да излезе пред нас - жените в това общество, и да направи точен и честен анализ на това защо стигнахме дотук", добави Попова.

Изявлението й идва два дни, след президентът Росен Плевнелиев разкритикува остро политиците и могъщите олигарси за това, че разчитат прекалено много на държавни фондове.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини