Партиите в Кърджали не постигнаха съгласие за състава на РИК

Политическите партии и коалиции не постигнаха съгласие за състава на РИК Кърджали на консултациите по покана на областния управител Бисер Николов, които се състояха днес.  Представителите на ГЕРБ, ДПС и Колиция за България изразиха претенции за позицията на председател в РИК Кърджали. ГЕРБ и ДПС поискаха да заемат мястото на секретар,  ако не получат председателският пост.  

Цвета Каянчева (ГЕРБ) предложи за председател на РИК Даниела Петрова, Милко Багдасаров (Коалиция за България) - Иван Робов, Бахри Юмер(ДПС) – Беркант Барзат.

С решение №652 от 6 август 2014г. ЦИК разпредели местата в РИК:

1.ПП”ГЕРБ” – петима членове;

2.КП”Коалиция за България” –  петима членове;

3.ПП”ДПС”- двама членове;

4.ПП”Атака” – един член;

5.КП”Реформаторски блок” – един член;

6.КП „България без цензура”, ВМРО-БНД, Земеделски народен съюз,  Движение „Гергьовден” – един член.

В консултативната среща днес не се включи ПП”Атака”. Незаетото място бе попълнено чрез жребий, в който участваха представителите на партиите и коалициите,  съгласно чл. 61, ал.7 от ИК във връзка с т.10 и следващите от Решение № 652 –НС/ 06.08.2014г.

В непрозрачни пликове бяха поставени листове с наименованията на политическите партии и коалиции. Цвета Караянчева (ГЕРБ) изтегли жребия. В плика бе наименованието на ДПС. Представителят на ДПС Бахри Юмер  направи предложение Лейля Лютви да бъде член на РИК.

Днес протоколите от проведените консултации заедно с предложенията на партиите и документите към тях бяха изпратени в ЦИК. Очаква се ЦИК да определи състава на РИК – Кърджали до пет дни. 

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини