Започва дезинфекция на водопроводната мрежа, чакаме чиста вода

Директорът на РЗИ д-р Светлана Николова и управителят на ВиК инж.Кера Василева проведоха работна среща по качеството на питейната вода от централния водопровод от яз. Боровица, която ползват потребителите на Кърджали, Момчилград и прилежащите 35 села.
Бяха обсъдени последните микробиологичние и физико-химични показатели на водата. Към момента те са близки до нормите по Наредба № 9 за качеството на водата, предназначена за питейно-битови цели.
На работната среща бе взето решение ВиК да започне масирана дезинфекция на водопроводната мрежа, която ще бъде контролирана от инспекторите от Дирекция „Обществено здраве” в РЗИ.
На 9 август (събота) ще бъдат взети за изследване водни проби от пунктовете в гр. Кърджали и от входа и изхода на пречиствателната станция. Те ще бъдат обработени в рамките до 72 часа.
След получаване на окончателните резултати, РЗИ ще обяви съответните институции и населението за годността на водата съгласно стандартните норми по Наредба 9.
В работната среща участваха зам.-директорът на РЗИ д-р Иван Чавдаров, главният секретар на инспекцията Петя Папазова, директорът на Дирекция „Лабораторни изследвания” инж. Елена Бекриева, главен инспектор в Дирекция „Обществено здраве” Петя Ханджиева и инж. Дора Камарева от ВиК - ръководител на Пречиствателната станция.

Пресцентър на РЗИ

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини