Перлата на туризма Главатарци без питейна вода,гости отказват резервации

Перлата на туризма Главатарци от 23 юли е без вода за пиене и битови нужди.Селото  е по трасето на магистралния водопровод от язовир „Боровица”,преди пречиствателната станция.Затова и всяко замътване на водата във водоема се отразява на това,което тече в чешмите на  туристическото селище.След 23 юли там потече кал,която стресна хотелиери и туристи.Много гости напуснаха,отмениха се резервации.

     Както Кърджали бг вести писа тази година сезонът тръгна силно.Има резервации както на туристи от страната,така и на турски,гръцки,румънски гости.

  В момента ситуацията започва да се нормализира,водата се поизбистря,сподели за Кърджали бг вести хотелиерът Георги Башков.

 От Главатарци настояват общината да предостави питейна вода с водоноски,каквато е практиката в други населени места при подобни бедствия.

 Ще припомним,че по инициатива на покойния депутат Димчо Михалевски в селото бе монтирана пречиствателна станция за питейна вода.Вече пета годин тя стои неизползваема и се руши.Според местните хора причината е в това,че институциите си прехвърлят топката,кой да я стопанисва.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини