Реформаторския блок в Кърджали: Никога няма да направим коалиция с ДПС

„Реформаторският блок няма да подписва споразумения с други политически сили и ще се яви на предстоящите избори в този си вид. Надяваме се всички демократични избиратели в дясно и център, в това число и от Кърджали да ни подкрепят. Очакванията ни са за много по-добър резултат от получения на евроизборите”.

Това заяви в Кърджали организационният секретар на Реформаторския блок и зам.-председател на "България на гражданите" Найден Зеленогорски. Той обяви, че  предстои подписването на коалиционни споразумения в РБ, а в момента се издигат кандидатурите за изборните листи.

”Бихме искали да направим една силна, балансирана листа, в която избирателите на Кърджалийска област да припознаят хората, които имат необходимия кураж, морал и експертен потенциал, за да решат тежките проблеми в страната”, посочи Зеленогорски.

„Реформаторският блок е категорично против ново законодателство по отношение на КТБ. Ние сме за това, да се изплатят депозитите до 100 000, в съответствие със закона. Оттук насетне всеки е  в правото си до поеме своя личен риск. Ако нечий бизнес фалира,това не означава,  че държавата трябва да му поеме риска. Това важи и за депозитите  над 100 000 евро”, каза представителят на РБ. Той подчерта,че европейската директива за гарантиране на влоговете до 100 000 евро била по идея на Миглена Кунева като еврокомисар.

Зеленогорски обяви още, че скоро симпатизанти, които искат да станат членове на РБ без да влизат в партии, ще могат да го сторят. На тях щял да бъде предложен вариант за индивидуално членство. В тази връзка предстояло обособяването на различни граждански клубове-на предприемача, на младите,на фермерите и др. Вървяло и изготвянето на конкретна програма. „В Реформаторския блок има много експерти, доказали се като добри управленци ”, каза още политикът, обявявайки , че до две седмици  от РБ щели да излъчат основните политически послания към обществото.

„За нас е важно на предстоящите избори да се представим добре и в област Кърджали”, декларира Найден Зеленогорски. Той поясни,че стремежът на реформаторите бил към по-добро представяне на вота през октомври. Стремежът бил  дори за реализиране на мандат в Източните Родопи.

На въпрос, има ли вариант  за коалиране между РБ и ГЕРБ след изборите и за евентуално бъдещо съвместно управление, Зеленогорски отговори,че най-доброто за страната щяло да бъде дясноцентристко управление с подкрепата на партии от групата на ЕНП..    

„РБ по никакъв начин няма да участва във взаимодействие  с ДПС, включително и в мнозинство или правителство,  подкрепяно от Движението”,  декларира още Найден Зеленогорски. Той посочи,че амбициите на реформаторите били да са стабилизиращ  фактор в българската политика, което пък щяло да даде шанс на страната да тръгне уверено напред.

 „За нас властта не е самоцел.Против дребните  сметки сме.В момента с ГЕРБ сме конкуренти и ще направим максималното, за да се представим добре на вота”, каза представителят на реформаторите. Той допълни, че ако РБ стане част от управляващото мнозинство, това щяло да стане на базата на ясен договор, в който са заложени всички цели и реформи. Особено важно за реформаторите било да се върви към Велико народно събрание и нова конституция.

По повод компроматната война, която се вихри в момента, коментарът на политика бе,че и политици от РБ също били обект на компромати.

Източник: Арда нюз

Източник: kardjali.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини